Bel ons: 06 30 22 36 89 Reserveer

HET BOVENVEEN

Het Bovenveen is een kleinschalig conferentiecentrum op een inspirerende plek en met persoonlijke aandacht. Onze gastvrouwen zorgen er voor dat u zich snel thuis voelt en zal alles doen om het u en uw groep naar de zin te maken.

U kunt gebruik maken van verschillende ruimtes, die naar wens worden ingericht:


Een bijzondere en historische omgeving

Samen met de bossen vormen de plassen en het zand een heerlijk gevarieerd fiets- en wandelgebied. De naaldbomen maken steeds meer plaats voor loofbomen, waardoor de bossen meer vogels en insecten aantrekken.

Tot ruim zeventig jaar geleden was de omgeving van Het Bovenveen 'woest en ledig'. Onontgonnen en vaak ontoegankelijk land met veen, zand en uitgestrekte heidevelden. Voor de mijnen in Limburg was veel hout nodig om de mijngangen te stutten. In grote delen van Drenthe werden daarom in de crisisjaren ’30 naaldbossen aangelegd: de snelgroeiende, rechte stammen van de naaldbomen waren goed op die taak berekend.

Zo ontstond ook de boswachterij Ruinen: 1.200 hectare met vooral Japanse lariksen, sparren en dennen. Een paar stukjes werden niet beplant. Bijvoorbeeld bij het Echtenerzand. Daar kun je de sfeer van het woeste en ledige Drenthe van bijna een eeuw geleden nog een beetje proeven.
 

fotoalbum  contact