HET BOVENVEEN
Het Bovenveen is een kleinschalig conferentiecentrum op een inspirerende plek en met persoonlijke aandacht. Onze gastvrouwen zorgen er voor dat u zich snel thuis voelt en zal alles doen om het u en uw groep naar de zin te maken.
U kunt gebruik maken van verschillende ruimtes, die naar wens worden ingericht:
- het restaurant met gezellige en stoere tafels met uitzicht op de Engelese landschapstuin. Bij mooi weer kunt u genieten op ons terras.
- de bovenzaal van ruim 80 m2 met uitzicht op de tuin
- het theater, ingericht met echte theaterstoelen. Er is ruimte voor ongeveer 70 personen. Het theater is geschikt voor lezingen, films, muziek en toneel
- de bibliotheek, een rustige ruimte van ruim 80 m2. Een handig ingerichte ruimte verder is de ruimte naar wens in te richten
- de huiskamer; een ruime gezellige kamer, met aangrenzend een goed ingericte keuken. Samen geschikt voor zelfverzorging
- de achterkamer; hier vindt u een intieme ruimte met openslaande deuren naar een terras , erg geschikt voor groepsbijeenkomsten tot 30 personen.
- het prieel; een rustgevende plek op een eiland in de vijver, bereikbaar via een bruggetje. Geschikt voor intieme gesprekken tot 8 personen
- de tuin van 22.000 m2 ; op veel manieren te gebruiken. Geschikt voor buitenactiviteiten en plaats genoeg om tenten te plaatsen.
Een bijzondere en historische omgeving
Samen met de bossen vormen de plassen en het zand een heerlijk gevarieerd fiets- en wandelgebied. De naaldbomen maken steeds meer plaats voor loofbomen, waardoor de bossen meer vogels en insecten aantrekken.
Tot ruim zeventig jaar geleden was de omgeving van Het Bovenveen 'woest en ledig'. Onontgonnen en vaak ontoegankelijk land met veen, zand en uitgestrekte heidevelden. Voor de mijnen in Limburg was veel hout nodig om de mijngangen te stutten. In grote delen van Drenthe werden daarom in de crisisjaren ’30 naaldbossen aangelegd: de snelgroeiende, rechte stammen van de naaldbomen waren goed op die taak berekend.
Zo ontstond ook de boswachterij Ruinen: 1.200 hectare met vooral Japanse lariksen, sparren en dennen. Een paar stukjes werden niet beplant. Bijvoorbeeld bij het Echtenerzand. Daar kun je de sfeer van het woeste en ledige Drenthe van bijna een eeuw geleden nog een beetje proeven.